Esinedes Valdai rahvusvahelise diskussiooniklubi istungil teatas Putin, et „läänes vorbitakse pidevalt väljamõeldud, müütilisi [kujutelmi] väidetava kurikuulsa Vene sõjalise ohu kohta“. Putin nimetas selliseid kujutelmi naeruväärseteks, vahendab RBK.

Putin seostas avaldusi Venemaalt lähtuva ohu kohta sooviga suurendada sõjalisi eelarveid. „Tõepoolest, see on kasulik tegevus: võib oma riikide jaoks läbi suruda uued sõjalised eelarved, painutada liitlased ühe üliriigi huvide alla, laiendada NATO-t, tuua meie piiridele lähemale alliansi infrastruktuuri, lahinguüksusi, uut tehnikat,“ ütles Putin.

Putini sõnul on „väga meeldiv mõnikord ja kasulik esitada end tsivilisatsiooni kaitsjatena mingite uute barbarite eest“. „Ainult et asi on selles, et Venemaa kedagi rünnata ei kavatse. See on isegi naeruväärne,“ ütles Putin, kelle sõnul on ta lugenud foorumist osavõtjate analüütilisi materjale ning „nendesamade USA ja Euroopa analüütikute omi“.

„Mõeldamatu lihtsalt, rumal ja ebarealistlik. Ainuüksi Euroopas on 300 miljonit [inimest] ja kõik on NATO liikmed… NATO riikide rahvastiku koguarv on 600 miljonit inimest, Venemaal on 146 miljonit. Lihtsalt naeruväärne on sellest isegi rääkida, aga seda kasutatakse ikkagi oma poliitiliste eesmärkide saavutamiseks,“ lausus Putin.

Kommenteerides süüdistusi Venemaa aadressil ütles Putin, et tahaks omada sellist propagandamasinat Venemaal, mis aga kahjuks ei olevat nii. „Meil ei ole selliseid globaalseid massiteabevahendeid nagu CNN, BBC ja mõned teised. Meil selliseid võimalusi seni pole,“ ütles Putin.