Pikad pühad on seega Venemaal laupäevast, 28. märtsist kuni pühapäeva, 5. aprillini, vahendab Interfax.

Selline otsus võeti vastu seoses koroonaviiruse levimisega.

„Palun kodanikke suhtuda äärmise tähelepanelikkusega arstide ja võimuorganite soovitustesse. Sellest sõltub praegu väga palju,“ ütles Putin. „Eriti puudutab see rahvastiku kõige haavatavamaid gruppe – vanema põlvkonna inimesi ja neid, kes kannatavad krooniliste haiguste käes. Nii nende kui ka kõigi kodanike ees seisab ülesanne vähendada praegu maksimaalselt riski.“

Putin teatas ka otsusest lükata edasi 22. aprillil toimuma pidanud rahvahääletus konstitutsiooniparanduste üle.

Uue kuupäeva määravad spetsialistid, kes hakkavad hindama koroonaviirusealast olukorda ja otsustavad, millal on hääletamine ohutu.

Putin märkis, et kõik teavad, kui tõsiselt ta suhtub valijate arvamusse pakutud konstitutsiooniparanduste kohta. Ta lubas, et palub uuesti venemaalasi tulla selle üle hääletama. Absoluutne prioriteet on aga praegu tema jaoks inimeste tervis, elu ja ohutus, mistõttu otsustas ta hääletuse edasi lükata.

Putin tuletas meelde, et Venemaa ei saa end koroonaviirusest ära lõigata, kuigi võimud teevad kõik selle tõrjumiseks.

„Täna toimusid muudatused presidendi graafikus. Ta tühistas lennu Peterburi ja jäi Moskvasse. Praegusel hetkel ta töötab ja juba lähitundidel lõpetab ta töö oma pöördumise kodanike poole tekstiga. Selline vajadus tekkis pärast eilset tunde kestnud nõupidamist,“ ütles Kremli pressiesindaja Dmitri Peskov varem ajakirjanikele.

Kinnitatud koroonaviirusesse nakatumiste arv Venemaal kasvas eelmise ööpäevaga 163 võrra 658-ni, teatas asepeaminister Tatjana Golikova.

„Venemaal on tänasel päeval 658 haiget riigi 55 regioonis. Tervenenud on 29 inimest. Jälgimise all eneseisoleerimise raames viibib 112 000 inimest,“ ütles Golikova täna koroonaviiruse leviku vastase võitluse koordinatsiooninõukogu presiidiumi istungil, vahendab Interfax.

163 uuest juhtumist, mis tuvastati 20 regioonis, fikseeriti 120 Moskvas, öeldakse operatiivstaabi teadaandes.

Staabi teatel on veel kuus uut juhtumit tuvastatud Moskva oblastis ja Krimmis, neli Pihkva oblastis ja Krasnodari krais, kolm Sahha vabariigis ja Orenburgi oblastis ning kaks Tula oblastis, Komis, Kabardiini-Balkaarias ja Permi krais. Üks uus juhtum tuvastati Brjanski, Arhangelski, Kaliningradi, Rostovi, Nižni Novgorodi, Penza ja Tšeljabinski oblastites ning Stavropoli krais.

Teatakse, et haigestunud on viimase kahe nädala jooksul külastanud riike, kus koroonaviirus on levinud.