Putin ütles, et Venemaa peab vaikselt ja rahulikult riiki üles ehitama, end välismaailmast eraldamata ja katkestamata sidet partneritega, kuid lubamata endaga suhelda põlglikult.

„Venemaa valitsus võttis vastu otsuse impordi piiramise kohta mitmetest riikidest, mis kehtestasid Vene Föderatsiooni vastu täiesti alusetud ja ebaseaduslikud sanktsioonid,“ ütles Putin.

„Need pole lihtsalt vastumeetmed, need on eelkõige kodumaiste tootjate toetusmeetmed ning samuti meie turgude avamine nende riikide tootjatele, kes tahavad Venemaaga koostööd teha ja on valmis selliseks koostööks,“ ütles Putin.

„Riik on vajunud verisesse kaosesse, vennatapukonflikti,“ ütles Putin Ukraina kohta.

Putini sõnul on olukord Ukrainas iga päevaga dramaatilisem. „Kagus leiab aset suuremõõduline humanitaarkatastroof,“ ütles Putin.

Putin ütles, et Venemaa teeb kõik, mis temast sõltub, et konflikt Ukraina kaguosas lõpeks võimalikult kiiresti.

„Me jälgime tähelepanelikult, mis seal toimub, asetame need küsimused ka Ukraina valitsuse ette ja maailma üldsuse ette, võtmetähtsusega rahvusvaheliste organisatsioonide ette ja teeme kõik, mis meist sõltub selleks, et see konflikt lõpeks võimalikult kiiresti,“ ütles Putin.

Putini sõnul olid Ukraina võimud sunnitud lahendama probleeme teistel territooriumidel, aga Krimmist korjati palju ära ja anti juurde vähe.

„Praegu, üleminekuperioodi raames, võtame me tarvitusele kõige vältimatumaid, esmaseid meetmeid olukorra parandamiseks,“ ütles Putin.

Krimmis peab Putini sõnul olema tagatud tõeline kolme keele, vene, ukraina ja krimmitatari, võrdsus. „Tuleb täies ulatuses teha tööd represseeritud rahvaste rahabiliteerimiseks ja tagada kolme keele reaalne võrdsus,“ teatas Putin.

Kuni 2020. aastani antakse Krimmi arenguprogrammile 700 miljardit rubla.