Hoolimata Putini väitest kontrolli saavutamisest, registreeriti Venemaal viimase ööpäeva jooksul rekordarv uusi koroonaviiruse juhtumeid, vahendab uudisteagentuur Reuters.

"Venemaa kõik võimutasandid töötavad organiseeritult, vastutustundlikult ja ajakohaselt. Olukord on täielikult kontrolli all. Kogu meie ühiskond on koondunud ühise ohu vastu," ütles Putin õigeusu lihavõttepühade puhul tehtud videoläkituses.

"Usupüha tugevdab venelaste lootust ja usku, sest Kristuse ülestõusmine on võimas uuestisünni sümbol ja meeldetuletus, et elu jätkub," lausus riigipea.

Tema sõnul on riigil olemas kõik vajalikud ressursid inimeste tervise ja majanduse jaoks vajalike toimingute tegemiseks.

Ametivõimud ja vaimulikud kutsusid kristlasi üles oma ohutuse huvides õigeusu ülestõusmispühade nädalavahetusel kodus olema, kuigi vaimulikud palusid laupäeval politseil olla leebed nende suhtes, kes tahavad endiselt kirikusse minna.

Venemaa tervishoiuamet teatas pühapäeval, et viimase 24 tunni jooksul sai Covid-19 diagnoosi juba kaheksandat päeva järjest rekordarv inimesi: positiivseks osutus 6060 koroonaviiruse proovi, mis viis juhtumite koguarvu 42 853-ni.

Covid-19-sse nakatunute arv hakkas Venemaal järsult tõusma sel kuul, kuigi sealse puhangu algusjärgus oli nakatunuid ametliku statistika kohaselt märkimisväärselt vähem kui paljudes Lääne-Euroopa riikides.

Vähemalt 363 inimest on jätnud haigestumise tagajärjel oma elu.