„Esitan kindralstaabi ülema ametikohale Valeri Vassiljevitš Gerassimovi – juuksejuurteni sõjaväelase, inimese, kes on sõjaväes läbi käinud pika elutee, inimese, kes on armeeringkondades austatud, kellel on kolossaalne töökogemus nii kindralstaabis kui ka vahetult lahinguväljal. Ja kellel on loomulikult lahingutegevuse kogemus,“ ütles Šoigu Putinile. Ka Gerassimov ise osales kohtumisel, vahendab RIA Novosti.

„Ma leian, et minister kiitis heaks sobiva kandidatuuri, ja loodan, et te hakkate tööle täie pühendumuse ja efektiivsusega,“ vastas Putin.

Putin tegi Gerassimovile ülesandeks kujundada välja stabiilne partnerlus juhtivate kaitsetööstusettevõtetega, jätkata armee ja laevastiku ümberrelvastamist ning tänapäevastada sõjaväe struktuuri ja juhtimist.

„Me vestleme teiega veel palju kordi, räägime nendest probleemidest, mis relvajõudude - armee, laevastiku ja lennuväe - ees seisavad. Üks kõige tähtsamatest ülesannetest on loomulikult armee ja laevastiku ümberrelvastamine, aga mitte ainult. On ka teisi ülesandeid sõjaväe struktuuri ja juhtimise tänapäevastamisel,“ ütles Putin Gerassimovile, vahendab RIA Novosti.

Putin märkis, et kindralstaabist sõltuvad märkimisväärses ulatuses otsused perspektiivsete relvaliikide kohta kõigile väeliikidele.

„Meil on probleem, see on põhimõtteliselt selline töine, aga ikkagi tahaks probleeme minimaliseerida. Asi on selles, et viimasel ajal puutume me väga tihti kokku kaitseministeeriumi poolt tööstusele esitatavate nõudmiste muutumisega,“ ütles Putin.

Putin lisas, et elu teeb plaanides pidevalt oma korrektiive.

„Olukord teaduslik-tehnilises sfääris muutub kiiresti, ilmuvad uued relvavõitluse pidamise vahendid. Ja loomulikult peame me orienteeruma perspektiivsetele vahenditele, kuid ikkagi on siin ka stabiilsus kindel vajadus. Ma arvestan väga sellega, et teil õnnestub koos ministriga kujundada välja stabiilne ja hea partnerlus meie juhtivate tööstusettevõtetega relvatööstuse valdkonnas,“ ütles Putin.

Gerassimov tänas presidenti suure usalduse eest.

„Ma leian, et kindralstaabi kogu tegevus peab olema suunatud ühe eesmärgi saavutamisele – relvajõudude võitlusvõime toetamisele sellises ulatuses, mis garanteerib kõigi relvajõududele pandud ülesannete täitmise. Ja ma teen kõik endast sõltuva selle eesmärgi saavutamiseks,“ lubas kindralpolkovnik Gerassimov.