Priiskav vastuvõtt toimus Vene eriteenistuse asutamise aastapäeval, teatab Mosnews.com.

Putin teenis nõukogude ajal KGB luurajana Ida-Saksamaal, tema presidentuuri ajal on julgeolekutöötajaid süstemaatiliselt edutatud kõrgetele kohtadele valitsuses, Kremlis, riigifirmades ja regioonides.

Peale Nõukogude Liidu lagunemist jagas Boriss Jeltsin julgeolekuteenistused mitmeks, see muidugi luurajatele ei meeldinud. Putini ajal on Kreml asunud luurajate rolli riigiasjades oluliselt suurendama.

Riigitelevisioon näitas uhket pidu, kus orkester mängis klassikalist muusikat ning rikkalik laud oli lookas viina ja vahuveiniga.

“Parimad töötajad on alati üles näidanud patriotismi, kompentsust, kõrget isiklikku ja tööalast väärikust ning arusaama, kui tähti on nende töö isamaa heaks,” kuulutas Putin. Üritusel osalesid nii esimene asepeaminister Dmitri Medvedev kui kaitseminister Sergei Ivanov, mõlemat meest peetakse võimalikuks mantlipärijaks Putinile.

20. detsember on kuupäev, mil Vene luurajad tähistavad tšekistide päeva, siis asutati kommunistliku revolutsiooni ajal tšekaa ehk kommunistide luureteenistus. Tšekaad ning tema järglasi NKVD-d ja KGB-d peetakse vastutavaks miljonite süütute inimeste mõrvamises ja piinamises.