Salvini on väljendanud tihti oma imetlust Putini vastu ja tema koalitsioonivalitsus on Euroopa Liidu Venemaa-vastaste sanktsioonide kaotamise eestkõneleja, vahendab AFP.

„Mehi nagu tema, kes tegutsevad oma kodanike huvides, peaks sellel maal olema kümneid,” ütles Salvini eelmisel aastal Putini kohta.

Putin vastas kiitusele intervjuus Corriere della Serale, kiites Salvini heatahtlikku suhtumist Venemaasse.

„Liiga ja selle juht Salvini toetavad aktiivselt täieliku koostöö taastamist Itaalia ja Venemaa vahel. Nad lükkavad tagant USA ja EL-i kehtestatud Venemaa-vastaste sanktsioonide kiiret kaotamist,” ütles Putin. „Salvinil on meie maasse tervitav suhtumine ja ta on olukorrast Venemaal hästi informeeritud.”

Kremli teatel tahab Putin Itaalias arutada Venemaa-Euroopa Liidu suhteid, olukorda Süürias, Ukrainas ja Liibüas ning Iraani tuumaprogrammi.

Putini abi Juri Ušakov ütles enne visiiti Moskvas ajakirjanikele, et Itaalia on Venemaa üks peamisi partnereid Euroopas.

Putin kohtub kõigepealt Vatikanis paavst Franciscusega ning seejärel Itaalia peaministri Giuseppe Conte ja presidendi Sergio Mattarellaga.

Putin õhtustab koos Salvini ja Itaalia valitsuskoalitsiooni teise erakonna, populistliku Viie Tähe Liikumise juhi Luigi Di Maioga.

Seejärel kohtub Putin oma vana sõbra, Itaalia endise peaministri Silvio Berlusconiga.

„Silvio on ülemaailmse haardega poliitik, tõeline liider, kes seisab tugevalt oma riigi huvide eest rahvusvahelisel areenil,” ütles Putin Corriere della Serale. „Meid seob sõprus, mis ulatub paljude aastate taha.”