„Muidugi loodame, et jätkatakse kõige sellega, mida Islam Abduganijevitš alustas,“ sõnas Putin kohtumisel riigi peaministri ja eeldatava „troonipärija“ Shavkat Mirzijojeviga.

President lisas, et Venemaa teeb kõik, et Usbekistani rahvast, juhtkonda ja riigi arengut toetada. „Võite täielikult arvestada meie kui oma kõige usaldusväärsemate sõpradega.“ Ka Mirzijojev märkis, et kahe riigi strateegiline partnerlus peab jätkuma.

Reuters tõlgendab Putini avaldust tunnustusena Karimovi brutaalsele poliitikale siseopositsiooni ja islamistide vastu. Ühtlasi on kõrgetasemeline kohtumine veel üheks märgiks, mis kinnitab, et Mirzijojevist saab tõepoolest Karimovi võimujärglane.

Karimovi matustel esindas Venemaad peaminister Dmitri Medvedev. Fakt, et ka Putin pidas vajalikuks pärast äsjast G20 kohtumist Karimovi haual käia, osutab Reutersi sõnul konkurentsile, mida Venemaa, Hiina ja teised riigid maavarade poolest rikka Kesk-Aasia riigi pärast peavad.

Mõni tund enne Putini visiiti teatas USA riigidepartemangu Kesk-Aasia osakonna asejuht Daniel Rosenblum, et kohtus esmaspäeval Taškendis Usbeki välisministri Abdulaziz Komiloviga.