Tuumatriaad on riigi tuumaarsenali struktuurimudel, mis koosneb kolmest harust: maismaalt tulistatavad mandritevahelised ballistilised raketid, allveelaevadelt tulistatavad ballistilised raketid (SLBM) ja tuumarelvi kandvad strateegilised pommitajad.

"Tänapäevaste ehk kaasaegsete relvade osakaal meie tuumatriaadis jõudis 82%-ni: strateegilised raketiväed on hakanud katsetama uusimat strateegilise ulatusega hüpersoonilist raketisüsteemi koos Vanguardi kavandatava tiibblokiga," vahendas Putini sõnu uudisteagentuur Interfax.

Tema sõnul toimus tänavu relvajõududes palju kvalitatiivseid ja süsteemseid muutusi. "Olulisi samme on astutud kommunikatsiooni-, luure- ja elektroonilise sõjapidamise süsteemide täiustamisel, mis on peamiselt seotud uusimate tehnoloogiate kasutuselevõtuga informatsiooni kogumisel, edastamisel ja töötlemisel," märkis Putin.

Tuumatriaadi struktuuri kasutavad tänase seisuga Ameerika Ühendriigid, India ja Venemaa. USA kaitseministeeriumi andmete kohaselt on triaadivõimekuse saavutamisele väga lähedal ka Hiina.