Strateegiliste raketivägede lahingumeeskonnad lasid Plessetski kosmodroomilt välja mandritevahelise ballistilise raketi Topol, mis tabas ette antud täpsusega sihtmärki Kamtšatkal asuval Kura polügoonil, vahendab Lenta.ru.

Samal ajal lasi strateegiline raketikandja Tu-95MS Lääne sõjaväeringkonna lennuväepolügoonil välja kuus tiibraketti maismaasihtmärkide pihta, mis tinglikult esindasid vastase võtmetähtsusega sõjalisi objekte.

Lisaks sellele lasid Põhjalaevastiku strateegiline allveeristleja Tula ja Vaikse ookeani laevastiku strateegiline allveeristleja Podolsk Barentsi ja Ohhoota mere akvatooriumides välja kaks strateegilist raketti.

Raketivägede väekoondiste meeskonnad ja Kesksõjaväeringkonna suurtükivägi avasid tule raketisüsteemidest Uragan ja Grad, mis hävitas autokolonne, komandopunkte ja vastase positsioone imiteerinud objektid Tšebarkuli polügoonil. Lõuna sõjaväeringkonna väed andsid aga Ašuluki polügoonil massilise raketilöögi õhust tingliku vastase pihta. Samal ajal lasid raketidivisjonid Kapustin Jari polügoonil välja operatiiv-taktikaliste komplekside Iskander-M ja reaktiivsüsteemi Smertš raketid.

Venemaa president hindas toimunud õppusi kõrgelt, teatas Interfax.