Kõik, mis toimub Palmyras, on niinimetatud rahvusvahelise koalitsiooni ja Süüria võimude kooskõlastamata tegevuse tagajärg, teatas Putin Rossiiskaja Gazeta vahendusel.

„Et olla efektiivne võitluses terrorismiga, tuleb jõud ühendada,“ tuletas Putin meelde.

„Palmyra küsimus on puhtalt sümboolne, Aleppo on palju tähtsam teema,“ ütles Putin. „Seal toimub see, milles me kokku leppisime, sealhulgas Türgi presidendiga Peterburis, et Türgi teeb koostööd mässuliste väljaviimises, kes on valmis relvad maha panema.“

„Ma arvestan väga sellega, et Süüria armeel õnnestub pärast edukat tegevust Aleppos seal ennast kindlustada ja rahumeelsed kodanikud naasevad normaalse elu juurde,“ märkis Putin.

„Järgmine etapp on kokkuleppele jõudmine relvarahu kohta kogu Süüria territooriumil,“ jätkas Putin. „Peame intensiivseid läbirääkimisi opositsiooni esindajatega Türgi vahendusel.“

Telefonivestluses Türgi presidendi Recep Tayyip Erdoğaniga lepiti kokku teha konflikti osapooltele ettepanek jätkata rahuläbirääkimiste protsessi uues kohas, teatas Putin. „Selleks võib olla Kasahstani pealinn Astana,“ ütles Putin.

See ei hakka Putini sõnul konkureerima Genfiga, vaid hakkab seda täiendama.