Putin lubas, et põhjapoolsete piiripunktide kaudu ei tule enam kolmandate riikide kodanikke Soome. Läbi lastakse vaid Soome, Venemaa ja Valgevene kodanikud, vahendab Yle Uutiset.

Heast õhkkonnast kolm tundi kestnud arutelu ajal annab tunnistust see, et Niinistö kutsus Putini viimasele sobival ajal Soome visiidile.

Nii Soome kui ka Venemaa tahavad praeguses olukorras võimalikult palju omavahel kaupu vahetada. Takistuseks on mõlemapoolsed sanktsioonid.

Vene ajakirjanik küsis pressikonverentsil Niinistölt, kuidas balansseerib Soome Euroopa Komisjoni kehtestatud sanktsioonide ja oma huvide vahel.

Niinistö ütles selle peale, et sanktsioonide kohta ei ole otsust teinud Euroopa Komisjon, vaid liikmesriigid ning Soome ei tegele mingi balansseerimisega.

„Me oleme nii otsekohene seltskond, et toimime sanktsioonide osas kokkulepete järgi ja Venemaa osas heade naabruskommete järgi,“ ütles Niinistö.

Niinistö lisas, et kõik tahavad sanktsioonidest lahti saada, aga see juhtub alles siis, kui Minski kokkulepped on täidetud.

Mõlemad presidendid rõhutasid rahvusvahelise koostöö tähtsust Süüria sõja lõpetamiseks ja terrorismivastases võitluses. Brüsselis toimunud verised terrorirünnakud olid loomulikult mõlemat vapustanud. Avaldati kaastunnet hukkunute omastele.

Pressikonverentsil ei maininud kumbki president Ukraina piloodile Nadia Savtšenkole mõistetud 22-aastast vanglakaristust. Otsus tehti teatavaks samal ajal, kui Niinistö ja Putin Venemaa presidendi Novo-Ogarjovo residentsis omavahel aru pidasid.