„Venemaa president informeeris, et pärast esmaste ülesannete täitmist, mis Vene relvajõududele anti seoses võitlusega rahvusvahelise terrorismi vastu, otsustati tuua suurem osa Vene õhu- ja kosmosevägedest Süüriast välja,“ teatas pressiteenistus TASS-i vahendusel.

Avalduses lisati, et see otsus kujutab endast kindlasti heatahtesignaali kõigi konflikti osapoolte jaoks, ning loob aluse tõelise rahuprotsessi alustamiseks.

Putin rõhutas oma telefonivestluses Obamaga ühiste jõupingutuste tiheda koordineerimise vajadust, sealhulgas sõjalises sfääris, mis puudutab Süüria konflikti osas lahenduse leidmist, teatas Kreml.

„Rõhutati jõupingutuste tiheda koordineerimise tähtsust Vene ja USA esindajate poolt, sealhulgas sõjalises sfääris, et säilitada relvarahu, viia humanitaarabi ära lõigatud elupiirkondadesse ning võidelda efektiivselt terrorirühmitustega,“ öeldakse avalduses.

Presidendid leppisid kokku ka poliitilise protsessi hoogustamises Süüria konflikti lahendamiseks ning väljendasid oma toetust eesseisvatele ÜRO koordineeritud läbirääkimistele Genfis Süüria võimude ja opositsiooni vahel, lisatakse avalduses.