Putini sõnul võisid lääneriigid teha vea, kui toetasid kodanikeorganisatsioonide nõudmisi Ukrainas toimunud oranžis revolutsioonis, teatab Mosnews.com.

Putin kinnitas, et Venemaa ei ole igasuguste muutuste vastu endise N. Liidu aladel. „Aga me kardame, et need muutused on kaootilised. Kui see, kes kõige kõvemini karjub, võidab, tekivad seal banaanivabariigid,” arvas Putin.

Putin ütles, et teda ei üllata Ukrania presidendi Viktor Juštšenko personaliülema lahkumine ametist. Personaliülem lahkus esmaspäeval protestiks tippametnike hulgas leviva korruptsiooni vastu.

„Me oleme sellest varemgi rääkinud, aga keegi ei kuula meid,” rääkis Putin.

Venemaal peavad paljud Gruusias ja Ukrainas toimunud võimuvahetusi lääneriikide poolt korraldatud vandenõuks, mille eesmärk on õõnestada Moskva mõjuvõimu oma naabrite üle.

Putin seda seisukohta ei kinnitanud. „Ma ei arva, et mõni lääneriik — kas Euroopas või USA — töötaks Vene Föderatsiooni vastu,” ütles ta.

Putin kritiseeris teravalt Ukraina uut valitsust, sest Kiiev olevat põhja lasknud kokkuleppe gaasijuhtme ehitamisest Lääne-Euroopasse.

Putin kinnitas taas, et ei kavatse pärast 2008. aastat, mil tema ametiaeg täis saab, võimule jääda.