USA endine president George W. Bush kirjutab episoodist oma mälestusteraamatus „Decision Points”, mis jõuab raamatupoodidesse järgmisel teisipäeval. Bush kirjutab, et tutvustas Putinile oma šoti terjerit Barneyt, kui Putin USA presidentide puhkeresidentsi Camp Davidit külastas, vahendab Reuters.

Putin kutsus Bushi vastutasuks oma daatšasse, kui Bush Venemaad külastas.

„Suur must labrador sööstis üle muruplatsi. Mulle silma pilgutades ütles Putin: „Suurem, tugevam ja kiirem kui Barney,”” kirjutab Bush.

Bushi sõnul rääkis ta hiljem seda lugu Kanada peaministrile Stephen Harperile, kes vastas: „Sa oled õnnelik, et ta ainult näitas sulle oma koera.”

2001. aastal presidendiks saades ütles Bush kuulsad sõnad, mille kohaselt olevat ta vaadanud Putinile silma ja näinud tema hinge. „Tulevastel aastatel andis Putin mulle põhjust seda arvamust muuta,” kirjutab Bush.

Bushi sõnul saabus madalseis tema suhetes Putiniga 2008. aasta augustis, kui Venemaa Gruusiat ründas. Bush avaldas Putinile otsesõnu rahulolematust olümpiamängude avatseremoonial ja märkis, et Gruusia president Mihheil Saakašvili on kuumavereline.

„Mina olen ka kuumavereline,” vastas Putin Bushi väitel.

„Ei, Vladimir, sina oled külmavereline,” olevat Bush selle peale öelnud.