Putin osaleb kahepäevasel Euroopa ja Aasia riigijuhtide tippkohtumisel (ASEM), vahendab Associated Press.

Enne ühist õhtusööki oli neljapäeval kavas Putini ja Merkeli kahepoolne kohtumine, kuhu Putin pidi saabuma Belgradist, kus serblased korraldasid tema auks pikale veninud paraadi.

Putin ei jätnud mitte ainult Merkelit ootama, vaid puudus ka õhtusöögi avatoosti ajal, ning kõndis sisse, kui Euroopa Nõukogu president lausus avasõnu.

Kohtumine Merkeliga toimus pärast õhtusööki, neli tundi pärast algselt kokku lepitud aega, teatas Vene agentuur Interfax.

Merkel ütles enne tippkohtumist, et loodab arutada eelmisel kuul sõlmitud Ukraina relvarahukokkulepet.

„On eelkõige Venemaa ülesanne öelda selgelt, et Minski plaanist peetakse tõesti kinni,“ ütles Merkel Milanosse saabudes. „Kahjuks on endiselt väga, väga palju puudujääke. Aga on tähtis siin dialoogi poole püüelda.“

Reedel võib Putin eraviisiliselt kohtuda ka Ukraina presidendi Petro Porošenkoga ning kahepoolne kohtumine on tal plaanis Itaalia peaministri Matteo Renziga, kes 10. ASEM-i tippkohtumist võõrustab.

Porošenko ütles, et loodab, et reedese kohtumise tulemus on rahu ja stabiilsus Ukrainas.

Merkel polnud ainus, kes Putini järel ootama pidi. Uudisteagentuur ANSA teatas, et Putinit ootas külla ka vana sõber, Itaalia endine peaminister Silvio Berlusconi, kes viibib maksupettuse eest koduarestis. Selleks õhtuks sai ta aga kohtult loa veeta aega oma villast väljaspool.