Endine Venemaa asepeaminister Alfred Koch kirjutas Facebook'is, et tapetud opositsioonipoliitiku ema mõistis, mille jaoks Venemaa president meenutas tema juudi päritolu neiupõlvenime, kuigi ta kannab juba üle poole sajandi oma abikaasa nime.

"Borissi ema on juba 63 aastat passi järgi Nemtsova. Eidman on tema neiupõlvenimi, mille järgi pole teda juba kaua kutsutud. Peale ... Putini... Dina Jakovleva mõistis, miks Putin seda tegi, ja see tekitas temas suurt meelehärmi. Vladimir Vladimirovitš, ei maksa arvata, et me oleme lollid, eks?" kirjutas Koch.

28. veebruaril Boriss Nemtsovi emale telegrammi, milles avaldas kaastunnet poja surma puhul. "Vladimir Putin saatis kaastundeavalduse Dina Jakovleva Eidmanile, Boriss Nemtsovi emale," teatas Kremli pressiteenistus.

Koch märgib oma postituses, et Putin ise ei ole küll antisemiit, kuid hõlbus on apelleerida oma põhivalijaskonna alateadlikule juudivaenulikkusele. "Avaldas kaastunnet ja samal ajal andis oponendile jalaga. Mis sest, et surnud. Pole tähtis. On võimalus jalaga anda - milleks sellest keelduda? Kõike võib kunagi vaja minna..."