“Kui vaatame kahe aasta tagust olukorda, arvan, et paljud nõustuvad minuga, et kesktõukejõud olid võtmas selliseid tuure, muutusid nii tugevateks, et ähvardasid riigi purustada. Kõige olulised, mis vahepealse ajaga tehtud sai, seisneb selles, et see tendents on peatatud, ületatud. Algas meie olemasolus uus periood — arengu, ülesehituse ja loomise periood,” ütles Putin esmaspäeva õhtul riigitelevisioonis näidatud intervjuus.

Presidendi sõnul aitasid ringsõidud Venemaa eri piirkondadesse tal oma riiki paremini tundma õppida. “Sõidud mööda riiki, temaga tutvumine veensid mind, ehk isegi lõid teatud mõttes uue kvaliteediga ettekujutluse Venemaast kui tohutu arengupotentsiaaliga riigist,” rääkis Putin.

Küsimusele, millest ta on presidendiks saades lihtinimesena ilma jäänud, vastas esmaspäeval 50-aastaseks saanud Putin, et vabadusest.

Küsimusele, milline on tema hingeseisund, vastas Putin otsustavalt: “Võitlusvalmis”.

Oma lemmiktegevuse kohta vastas president samuti lühidalt: “Sport”. Samuti on ta viimasel ajal võtnud käsile inglise keele õpingud, sest esiteks talle meeldib õppimine kui niisugune, teiseks aga ta usub tõeliselt heade suhete saavutamist ainult vestluskaaslasega tema emakeeles kõneldes.

Venemaa ajaloo tähtsaimaks sündmuseks ja olulisimaks reformiks nimetas ta pärisorjuse kaotamist 1861. aastal Aleksander II valitsemisajal.

Küsimusele, millist annet ta endale igatseks, vastas president: “Ettenägemisvõimet”.