„Ma tahan juhtida valitsuse tähelepanu sellele, mis paneb muretsema meie Ukraina kolleege ja sõpru, nimelt kõigi meie kokkulepete täitmise vajalikkusele finantssfääris, ma pean silmas meie kokkuleppeid krediitide kohta ja energiasfääris. Paluksin valitsust täita need meie kokkulepped täies mahus,“ ütles Putin UNIAN-i vahendusel.

Putin teatas, et olukorda Ukrainas arutati ka teisipäeval Brüsselis Euroopa Liidu ja Venemaa tippkohtumisel.

„Eile toimusid küllaltki põhjalikud läbirääkimised Brüsselis meie Euroopa kolleegidega, me arutasime laia Venemaa ja Euroopa Liidu koostöö küsimuste spektrit, sealhulgas rääkisime ka meie suhete arengust riikidega, mis on meie Euroopa kolleegide poolt lülitatud idapartnerluse programmi, rääkisime loomulikult ka Ukrainast,“ ütles Putin.

Brüsselis ütles Putin, et Venemaa valitsus ei kavatse Ukrainaga sõlmitud laenu- ja gaasihinnakokkuleppeid üle vaadata, kui Ukrainas tuleb võimule opositsioon.

„Kas me vaatame meie kokkulepped laenu ja energeetika kohta üle, kui võimule tuleb opositsioon? Ei vaata. Meie jaoks pole see tähtis. Me pidasime ju Ukraina valitsusega konstruktiivset dialoogi ka siis, kui seda valitsust juhtis Julia Tõmošenko,“ teatas Putin.

Putini sõnul on Venemaa jaoks tähtis Ukraina laenude tagasimaksmise võime.

„Ka meie tahame olla veendunud, et see raha tuleb tagasi,“ rõhutas Putin.