„Eelkõige on see minu võlg, aga ikkagi ka aumissioon: väljendada teile sügavat siirast kaastunnet,” ütles Putin, vahendab RIA Novosti.

Putin ütles, et kõige lähedasemat inimest kaotada on alati valus ja raske.

„Minu arvates on tähtis, et te mitte ainult ei saanud autasu oma lähedaste eest, vaid kuulsite siira kaastunde sõnu Vene riigilt ja hinnangut sellele, mida tegid teie lähedased,” lausus Putin.

Presidendi sõnul valisid hukkunud töötajad omale erilise missiooni – kaitsta Venemaad – ja täitsid oma kohust auga lõpuni.

Putin lisas, et need inimesed püüdsid eesrindlikke relvi välja töötades tagada tulevastele põlvkondadele rahu.

„Rahu meie lastele, teie lastele, kes kasvavad teil, on õigusega uhked oma isade üle. Me oleme kõik nende üle uhked ja mäletame neid igavesti,” lausus Putin.

Putini sõnul oli hukkunutel „tõeliselt eriline missioon”.

„See ei olnud reatöö, mis viis tragöödiani. Pühendada end, oma elu sellisele asjale on riigi kodaniku ja patrioodi tõsine valik,” ütles Putin.

Putin märkis, et igaüks postuumselt autastustatutest oli särav ja andekas spetsialist, ekstraklassi katsetaja, igaüks andis asendamatu panuse riigi tugevdamisse.

Presidendi sõnul on juba selliste unikaalsete tehnoloogiate omamine kindel garantii rahule Maal. Putin lubas, et vaatamata kõigele jätkatakse Venemaal tuumarelvade täiustamist.

Venemaa ametlikel andmetel toimus 8. augustil 30 kilomeetri kaugusel Severodvinskist kaitseministeeriumi polügoonil vedelkütusel töötava reaktiivmootori katsetusel plahvatus ja põleng. Rosatom teatas viie oma töötaja hukkumisest. Veel kolm Sarovi tuumakeskuse töötajat sai vigastada.