Putin tuletas korralduskomitee Pobeda (Võit) istungil meelde, et Venemaal elab praegu 2,5 miljonit veterani. „Igaüks neist andis oma panuse Võitu – otsustavates lahingutes ja nimetutel kõrgendikel, haiglates, partisanisalkades, blokaadirõngas Leningradis, Moskvas, kõigil territooriumidel, tagalas, evakuatsioonis, kus kõige raskema tööga kindlustati meie maa elujõud. Kõik see tehti konkreetsete inimeste kätega,“ ütles Putin TASS-i vahendusel.

„Täna näeme me kahjuks mitte ainult katseid muuta, moonutada selle sõja sündmusi, vaid ka küünilist, varjamatut valet, praktiliselt kõik sellesse võitu andnud ja maa peal rahu kaitsnud terve põlvkonna inimeste jultunud laimu,“ nentis Putin. Ta tunnistas, et mõnikord ei paindu keel kordama kõiki neid häbituid järeldusi, niinimetatud tähelepanekuid, millel pole midagi ühist tõega.

Putin andis korralduskomiteele Pobeda ülesande vastata väärikalt katsetele moonutada tõde Teise maailmasõja kohta.

Putin tõdes kahetsusega, et jätkuvalt pannakse proovile Venemaa ja Vene ühiskonna küpsus ja ühtsus, ajalooliste traditsioonide ja põlvkondade sideme vastupidavus.

„Me oleme kohustatud pidevalt, tugevalt, argumenteeritult ja järjekindlalt kindlaks jääma tõele sõja kohta, nõukogude rahva kolossaalse panuse kohta võitu, Nõukogude Liidu ühendava ja otsustava rolli kohta natsismi purustamisel,“ toonitas Putin. Ta selgitas, et kui räägib ühendavast rollist, peab silmas lootust, mida Euroopa rahvad said uudistest Suure Isamaasõja rinnetelt. „Loomulikult sisendas see jõudu ja lootust natsismist vabanemiseks kogu Euroopale.“