Tolokonnikova pöördus seoses sellega Venemaa uurimiskomitee poole. Pussy Rioti liige teatab oma avalduses, et Kuprijanov ütles talle 30. augustil järgmist: „Sul ei hakka enam kunagi halb, sest teises ilmas halba ei ole.“ Lisaks sellele hakkasid Tolokonnikova sõnul teda sellest päevast peale ähvardama paljud teised kinnipeetavad, kes viitasid sellele, et neile on koloonia administratsiooni poolt antud luba temaga füüsiliseks arveteõiendamiseks, vahendab Lenta.ru.

Tolokonnikova näljastreik on seotud ka rohkearvuliste määrustiku rikkumistega koloonias. Naise sõnul kestab õmblejanna tööpäev koloonias 16-17 tundi, töönorme (koloonias õmmeldakse politseinikele vormiriideid) suurendatakse aga pidevalt. Kui varem tuli õmmelda sada komplekti päevas, siis nüüd 150.

Tolokonnikova kirjutab oma kirjas, et töönormi täitmata jätmise puhul ootavad kinnipeetavaid mitmesugused karistused. Neilt võidakse võtta õigus käia tualetis või süüa oma toiduaineid. (Süüa tehakse Tolokonnikova sõnul vanglas eranditult ebakvaliteetsetest toiduainetest.) Töötasu sai Tolokonnikova 2013. aasta juunikuu eest enese sõnul 23 rubla (praeguse kursi järgi 53 eurosenti).

Tolokonnikova kirjutab veel, et koloonia administratsioon õhutab kinnipeetavate karistamist teiste kinnipeetavate käte läbi. „Koloonia režiim on tõepoolest üles ehitatud nii, et inimese tahte allasurumine, tema hirmutamine, muutmine tummaks orjaks toimub kinnipeetavate käte läbi, kes on brigaadide meistrid ja salkade vanemad ja saavad käske ülemustelt,“ on öeldud kirjas. Seetõttu kardavad kinnipeetavad Tolokonnikova sõnul koloonias toimuvate määruste rikkumiste peale kaevata.

Seoses halbade tingimustega kinnipidamiskohas ja tapmisähvardusega nõudis Tolokonnikova omale kaitset.

Tolokonnikova mõisteti kaheks aastaks kolooniasse 2012. aasta augustis Venemaa presidendi Vladimir Putini suhtes kriitilise „punkpalve“ esitamise eest Moskva Lunastaja Kristuse kirikus.