Intsident toimus 1. juuni õhtul Tiergarteni linnaosas, Saksamaa presidendi residentsi läheduses. Kaks diplomaatiliste numbrimärkidega BMW-s viibinud meest rammisid Bellevuestrasselt Lennestrassele pöörates teepiiret. Seejärel sõitis 31-aastane juht maha neli posti ja rammis viit tänava äärde pargitud autot. Venelaste BMW ise sai samuti niipalju kannatada, et see tuli maha jätta, vahendab NEWSru.com.

Ajaleht Berliner Morgenpost kinnitas, et mõlemad mehed on Venemaa suursaatkonna töötajad. Die Welt kirjutab, et Berliini politsei ei kommenteerinud, kas tegemist oli diplomaatide või saatkonna reatöötajatega.

Seaduse järgi ei saa diplomaate selliste rikkumiste eest vastutusele võtta, nad ei pea isegi valesti parkimise eest trahvi maksma. Selline karistamatus aitab kaasa sellele, et diplomaadid satuvad üha sagedamini Euroopas liiklusõnnetustesse.

Infox.ru teatel satuvad kõige sagedamini liiklusõnnetustesse Vene, Hiina ja Araabia riikide diplomaadid. Saksamaal on viimastel aastatel registreeritud üle 8000 sellise juhtumi.