„Mis puudutab humanitaarabi üleandmist, siis paljusid tehnilisi küsimusi veel arutatakse, seni ei ole täpset plaani tehniliste üksikasjadega,“ ütles Loersch kolmapäeval Interfax-Ukrainale.

Rahvusvaheline Punane Rist on Loerschi sõnul saanud Venemaalt kaks teadet: esimese selle kohta, et konvoi on saadetud Ukraina piiri suunas, ja mõne tunni pärast teise ametliku teate konvoi sisu kohta. „Me saime konvoi üldise kirjelduse, aga vajame veel täiendavat, täpsemat informatsiooni selle kohta, mida need veokid veavad,“ ütles Loersch.

Tehniliste küsimuste hulgas, mis vajavad kooskõlastamist, on ka see, kas need vaokid võivad Vene-Ukraina piiri ületada ja kus see toimub, märkis Loersch. „Need küsimused lahendatakse kõik riikidevahelisel tasemel,“ lisas ta.

Loerschi sõnul ei ole informatsiooni ka kolonni ja selle asukoha kohta. Ka pole selge, millal täpselt kolonn Ukraina piirile jõuab: selleks ajaks pakutakse kell 17 kolmapäeval kuni neljapäevani välja.

Loerschi sõnul on Rahvusvaheline Punane Rist tihedas kontaktis mõlema poolega, läbirääkimised käivad nii Moskvas kui Genfis.