Seitse auhinda läks ajalehele New York Times. Mainekaima, avaliku teenistuse preemia sai Timesi personal septembrirünnakute järel korrapäraselt ilmuma hakanud erirubriigi “A Nation Challenged” eest. See rubriik kajastas “selgelt ja ülevaatlikult traagilisi sündmusi ja ohvrite elulugusid ning jälgis loo arengut nii kohalikus kui globaalses mastaabis”, teatas preemianõukogu.

Ajalehe Wall Street Journal töötajad said uudislugude Pulitzeri (breaking news reporting) New Yorki tabanud rünnakute kajastamise eest “kõige raskemais tingimustes”, teatas nõukogu.

Journali personal oli sunnitud oma Maailmakaubanduskeskuse vastas paiknenud peakorterist põgenema, kuid tööd jätkati kodudest ja kiirkorras sisustatud toimetusest New Jersey’s ning leht ilmus juba järgmisel päeval.

“See Pulitzeri preemia ei kuulu mitte ainult reporteritele ja toimetajatele, vaid ka arvutipersonalile, küljendajatele, pressioperaatoritele, laialikandjatele, kõigile meie töötajatele,” ütles Journali tegevtoimetaja Paul Steiger.

Kommentaaripreemia sai New York Timesi kolumnist Thomas Friedman ülemaailmse terroriohu teemaliste kirjutiste eest. See oli talle juba kolmas Pulitzer, eelmised olid teenitud 1983. aastal Liibanoni ja 1988. aastal Iisraeli sündmuste kajastamise eest.

Timesile läksid ka mõlemad fotograafiapreemiad — uudisfoto eest New Yorgi terrori ja selle järelkaja teemadel ja olustikufotode eest “Afganistani ja Pakistani rahva valust ning visadusest pikaajaliste konfliktide keskel”.

Times sai ka selgitava reportaaži preemia ülemaailmset terrorivõrku ja selle ohte kirjeldavate lugude eest.

Rahvusvaheliste reportaažide preemia sai Timesi New Delhi büroo juht Barry Bearak “sõjast laastatud Afganistani igapäevaelust” kirjutamise eest.

Ajalehe Washington Post töötajad said siseriiklike reportaažide Pulitzeri USA terrorismivastasest sõjast kirjutamise eest, kus “korrapäraselt avaldati uut infot koos arenevate sündmuste oskusliku analüüsiga”.

Jooksvate reportaažide (beat reporting) preemia sai Gretchen Morgenson reportaažide eest Wall Streetilt.

Uurivate reportaažide Pulitzer läks Sari Horwitzile, Scott Highamile ja Sarah Cohenile Washington Postist artiklitesarja eest, mis paljastas Columbia ringkonna võimude osa 229 hoolduseleantud lapse hooletussejätmises ja surmas.

Olustikuartiklite (feature writing) preemia sai Barry Siegel ajalehest Los Angeles Times.