Läti ülemkohtu pressiesindaja Linda Priedīte ütles ajakirjanikele, et kohus otsustas määrata Jordansi lõplikuks karistuseks kaks aasta ja ühe kuu pikkuse vangistuse, sest madalama astme kohus ei lugenud tema karistusaega õigesti kokku, teatab LETA.

Alates 18. veebruarist võib enda neonatsiks kutsuv Andris Jordans enda karistuse pikenduse Läti ülemkohtu senatis edasikaevata.

Märtsis 2008 mõistis Riia ringkonnakohus rahvuslase Andris Jordansi süüdi rahvustevahelise vaenu õhutamises ning määras talle pooleteist aastase vabadusekaotuse. Jordans võeti vahi alla otse kohtusaalis.

Vastavalt süüdistuskokkuvõttele saabus Jordans vabatahtlikult veebruaris 2007 Läti Antifašistliku Komitee poolt korraldatud diskussioonile „Natsismi ja ksenofoobia probleemid Lätis“, kus avaldas oma seisukohti, kirjutab Riia ajaleht Tšas.

Arutelu lõpul, vastates küsimustele, nimetas Jordans ennast neonatsiks ja ütles: „Itsked (juudid) ja mustlased – need pole inimesed, seepärast neid meie organisatsioonis pole,“ lisades, et kui tema organisatsioon saaks korraldada Lätis etnilisi puhastusi ja hävitada „mitteinimesi“, siis „see oleks ideaalne variant“.

Kohtualuse advokaat teatas, et tema klient pole teinud ekstremistlikke üleskutseid, ta lihtsalt väärkasutas venekeelseid sõnu (Jordans pidas oma sõnavõtu vene keeles). Jordans ise pole ennast süüdi tunnistanud.