56 000-tonnine puistlastilaev Montecristo kaaperdati esmaspäeval 1000 kilomeetri kaugusel Somaaliast. La Russa sõnul lukustasid 23 pantvangi võetud meeskonnaliiget end laeval kindlate seintega ruumi. Meeskonnaliikmete hulgas oli seitse itaallast, 10 indialast ja kuus ukrainlast, teatab BBC News.

Suurbritannia kuninglik merevägi teatas, et ei kohanud laeva pardale minnes mingit vastupanu ning vahistas kõik 11 arvatavat piraati.

Vanametallilastis laev oli teel Liverpoolist Vietnami, kui piraadid selle kaaperdasid. Meeskonnaliikmed suutsid aga end lukustada kindlasse ruumi, kust suudeti kontrollida ka laeva masinaid ja tüüri.

La Russa sõnul lülitasid kurjategijad välja kõik kommunikatsioonivahendid, kuid meeskonnaliikmed viskasid illuminaatorist välja pudelisõnumi, kus selgitasid oma olukorda. See andis tähtsa signaali, et meeskond ei ole hädaohus ning võidi alustada operatsiooni, kartmata kedagi vigastada.

Suurbritannia kaitseministeeriumi esindaja teatel saadeti kaaperdatud laevale appi Briti kuningliku laevastiku abilaev Fort Victoria ja USA fregatt.