Sofias oli väljas 3000 inimest, kes koondusid majandus- ja energiaministeeriumi ning parlamendi ette ja nimetasid valitsust maffiaks, nõudes selle tagasiastumist. Plakatitelt võis lugeda "elekter + tööpuudus = genotsiid". Osa meeleavaldajaid loopis Tšehhi energiafirma CEZ peakontorit ja presidendi ametiruume turvanud politseinikke kivide, pudelite, munade ja tomatitega, teatab AFP BNS-i vahendusel.

"Astuge tagasi kurjategijate maffia!" karjusid vihased meeleavaldajad muu hulgas.

Kohalik meedia teatas protestiaktsioonidest veel kümmekonnas linnas. Kuurortlinnas Varnas marssis 5000 meeleavaldajat elektri-, kütte- ja veemonopoli sümboolse kirstu järel, vahendas raadiojaam BNR. Riigi põhjaosas asuvas Loveči linnas vahistati kaks inimest, kes peksid puruks riigiasutuste aknaid.

Protestid on kestnud nädal aega, muutudes päev-päevalt rahvarohkemaks. Rahva rahulolematuse põhjuseks on hooldus- ja jaotuskulud, mis ületavad tarbitud elektri hinna ligikaudu 120 protsenti.

Bulgaaria alampalk on 260 leevi (umbes 130 eurot), selle eest saab Bulgaarias osta kümme korda vähem elektrit kui Prantsusmaal alampalga eest, kirjutas majandusleht Capital laupäeval. Jaanuarikuu kommunaalarve oli enam kui kaks korda suurem kui detsembris ja on langetanud peaminister Boiko Borisovi toetuse viis kuud enne parlamendivalimisi 29 protsendini.

Euroopa Komisjon teatas jaanuaris, et andis Bulgaaria, Suurbritannia ja Eesti Euroopa kohtusse, sest nad ei ole täitnud Euroopa Liidus kehtivaid elektrienergia siseturu liberaliseerimise reegleid.