Prints Harry, printsess Anne, prints Andrew, prints Edward ja Wessexi krahvinna kuulusid varem kategooriasse 2, mis nüüdsest ära kaotati, kirjutab ajaleht Daily Mail.

Kategooria 2 tähendas spetsiaalset “järelehüüete protseduuri”, kus oli näiteks täpselt sätestatud arv uudislõike ja varem igaks juhuks valmis tehtud dokumentaalfilme.

Nüüd aga kuuluvad eelpool nimetatud kuningliku pere liikmed gruppi “muud prominendid”, mille nimekirjas on näiteks ka poksija Muhammad Ali, Poola riigimees Lech Walesa ja muusik Bob Dylan.

Samuti on “tähtsust kaotanud” peaminister Gordon Brown, opositsioonijuht David Cameron ja USA president Barack Obama, kes oma ametist tulenevalt kuulusid varem samuti teise kategooriasse. Nüüd on nad sama olulised kui Cornwalli hertsoginna Camilla, Canterbury peapiiskop, Rooma paavst, Margaret Thatcher, Nelson Mandela, Tony Blair, Nick Clegg, John Major ja Mihhail Gorbatšov.

Kategooriat 1 aga ei muudetud. Sinna kuuluvad endiselt vaid kuninganna Elizabeth II, tema abikaasa Edinburghi hertsog, prints Charles ja prints William. Kui nemad peaksid surema, siis katkestatakse koheselt Buckinghami palee ametliku teadaandega kõik saated kanalites BBC1, BBC2 ja BBC News Channel.

BBC ja Buckinghami palee ei soovinud ajalehele teemat kommenteerida.