Vene rahvale adresseeritud vabandus- ja selgituskirjas ütles prints Charles, et tal on väga kahju, kui ta venelasi solvas oma väljaütlemisega, vahendab The New Yorker oma naljanurgas

"Adolf Hitler oli maailma ajaloo üks kohutavamaid lurjuseid ning tema võrdlemine president Putiniga polnud õige," ütles Charles. "Tegelikult tahtsin öelda, et Putin käitub vahel hitlerlikult. Näiteks võtab endale territooriumi, mis mis ei kuulu talle ning liidab selle ala oma riigiga. Kas see pole hitlerlik käitumine?"

"Leian, et selline käitumine on midagi, mida teeks ka Hitler. Nii et seda tehes on Putin hitlerlik," sõnas prints Charles.

Lisaks toob prints Charles välja selle, et ka tankide kasutamine teise riigi piiri ääres on hitlerlik. "Ma ei nimeta Putinit Hitleriks, kuid kui arvate, et tankide kasutamine pole hitlerlik, siis pole see kuigi mõistlik".

"Mõned Briti poliitikud arvavad, et peaksin taandama ennast Walesi printsi staatusest ja Briti troonist. See aga tähendaks, et meil poleks enam sõnavabadust. Ja kui mõelda ajas tagasi 1930-ndatele, siis oli üks teine mees, kes üritas inimesi karistada, kui need vabalt mõtlesid ja rääkisid," lisas prints Charles.

Printsi "vabandus" ilmus New Yorkeri naljanurgas. Tegu on väljamõeldud tekstiga, ametlikult pole prints Charles vabandanud.

The
Suurbritannia troonipärija prints Charles võrdles Kanadas visiidil olles Venemaa presidenti Vladimir Putinit Adolf Hitleriga. „Ja nüüd teeb Putin peaaegu sama, mis Hitler,“ ütles Charles naisele, kes kaotas holokaustis sugulased.

Charles, kes peaks kohtuma Putiniga Normandia dessandi aastapäeva tähistamisel 6. juunil Prantsusmaal, tegi sellise avalduse Kanada immigratsioonimuuseumi külastades Nova Scotia provintsis Halifaxis, vahendab Daily Mail.

Esmaspäeval avaldasid Walesi prints ja Cornwalli hertsoginna Camilla muuseumis teed juues austust austust Teise maailmasõja veteranidele ja nende perekondadele.

Charlesile tutvustati muuseumi vabatahtlikku Marienne Fergusoni, kes põgenes koos oma juudi perekonnaga Kanadasse, kui oli 13-aastane. Nüüd 78-aastane naine sündis praeguses Poola linnas Gdańskis, mis oli tollal Danzigi vabalinn.

Fergusonil ja tema vanematel, kahel õel ja vanaemal õnnestus saada luba sõita Kanadasse. Teistel perekonnaliikmetel ei õnnestunud aga sakslaste eest põgeneda. Nad saadeti surmalaagritesse, kus nad hukkusid.

Fergusonile anti võimalus rääkida oma lugu prints Charlesile.

Visiidi lõpus esines Charles oma ootamatu kommentaariga Ukraina sündmuste kohta. Seda kuulsid mitmed tunnistajad.

„Ma olin lõpetanud talle väljapaneku näitamise ja rääkisin temaga oma perekondlikust taustast ja kuidas ma Kanadasse tulin,“ ütles Ferguson. „Siis ütles prints: „Ja nüüd teeb Putin peaaegu sama, mis Hitler.“ Ma pean ütlema, et nõustun temaga ja olen kindel, et paljud nõustuvad. Ma olin väga üllatunud, et ta seda ütles, sest ma tean, et nad [kuningliku perekonna liikmed] ei peaks selliseid asju ütlema, aga see oli väga südamlik ja aus.“