President Zatlersi sõnul on Läti alati olnud maa, kus on rahulikult koos elanud erinevad rahvused ja konfessioonid. Võib olla uhke selle üle, et Lätis võivad inimesed, kes on oma usu kõige sügavamate allikate otsinguil, vabalt valida oma religioosse kuuluvuse, vahendab Läti Delfi presidendi jõululäkitust.

Lätis on üle 350 000 õigeusklike ja vanausuliste koguduste liikme. Vähe pole presidendi sõnul ka neid, kes kannavad õigeusklikku või vanausuliste kultuuri iseeneses.

Ühiskonna mitmetahulisus, tema kultuuripärand, mõju kunstile ja inimlikele väärtustele on iga maa suurim rikkus, mis teeb rõõmu ja on isnpiratsiooniallikas, ütles Zatlers.

Ilma armastuse, usu ja usalduseta iseenese ja ligimeste vastu on raske suuri asju ära teha, ütles president. Usku ja armastust pole vaja mitte ainult igale inimesele ja perekonnale, vaid ka riigile. Seda eriti rasketel aegadel.

President Zatlers soovis kõigile palju lootust ja armastust ning usaldust enese ja teiste vastu. Samuti soovis ta, et tugevneks usk tulevikku.