„Nagu hästi dokumenteeritud, suitsetasin ma lapsena kanepit ning ma pean seda halvaks kombeks ja paheks, mis ei ole väga erinev sigarettidest, mida ma suitsetasin noore inimesena ja suure osa oma täiskasvanuelust. Ma ei arva, et see oleks ohtlikum kui alkohol,“ ütles president intervjuus ajakirjale The New Yorker Associated Pressi vahendusel.

Marihuaana suitsetamine ei ole miski, mida tegema Obama julgustaks ning ta on öeldnud oma tütardele, et peab seda halvaks mõtteks, ajaraiskamiseks ja mitte eriti tervislikuks.

Obama administratsioon on andnud USA osariikidele loa marihuaanaseadusandlusega eksperimenteerida ning Colorado ja Washingtoni osariikides vastu võetud marihuaana legaliseerivad seadused on hiljuti kehtima hakanud. Presidendi sõnul on tähtis marihuaana legaliseerimisega nendes osariikides jätkata, et vältida olukorda, kus ainult väheseid karistatakse, samas kui suur osa inimestest on seadust ühel või teisel hetkel rikkunud.

Obama sõnul paneb teda muretsema marihuaana tarbimise eest vahistatud ja vangistatud vähemuste hulka kuuluvate inimeste ebaproportsonaalselt suur hulk. „Keskklassi lapsi ei panda kanepi suitsetamise eest luku taha, aga vaeseid lapsi pannakse,“ ütles Obama. „Ja afroameerika lastel ja latiinolastel on palju suurem tõenäosus olla vaene ja väiksem tõenäosus, et neil on ressursse ja toetust, et vältida ebaõiglaselt karme karistusi.“

Obama ütles, et marihuaana tarbijaid ei tohiks pikaks ajaks kinni panna, sest seadusi kirjutavad inimesed on tõenäoliselt seda sama teinud.

Siiski kutsus Obama üles ettevaatlikule lähenemisele marihuaanaseaduste muutmisele, sest inimesed, kes arvavad, et kanepi legaliseerimine lahendab sotsiaalsed probleemid, ilmselt liialdavad.