„See pole esimene informatsiooniline rünnak informatsiooniruumis, mille sooritavad Vene Föderatsiooni eriteenistused. Eesmärk on ilmselge, esiteks, Ukraina diskrediteerimine rahvusvahelise kogukonna silmis. Lisaks sellele katse pöörata ajutiselt okupeeritud Krimmi elanike tähelepanu kõrvale sellelt kriminaalselt tegevuselt, mida viivad täna Krimmis läbi Vene sõjaväelased. Praegu on teada, et Krimmi territoorium peab tulevikus saama isoleeritud sõjaväebaasi tsooniks. On ilmselge, et see informatsiooniline rünnak peab veenma Krimmi elanikke, et Ukraina poolt on olemas äärmiselt suur oht, võimalikud on provokatsioonid ja muu selline,“ ütles Motuzjanõk, vahendab UNIAN.

Motuzjanõk kinnitas, et ühtki lasku Ukraina territooriumilt pole tehtud ning Ukraina pool pole fikseerinud ühtki relvastatud konflikti ajutiselt okupeeritud Krimmiga piirneval territooriumil.

Motuzjanõk kinnitas, et on olemas informatsioon, et Vene armee viib annekteeritud Krimmi territooriumil läbi „terrorismivastaseid õppusi“. Seetõttu on Motuzjanõki sõnul võimalik, et selliseid informatsioonilisi rünnakuid tehakse ka nende õppuste raames.

„Ukraina süüdistamine terroristlikus tegevuses on absoluutselt alusetu. Seda enam Ukraina süüdistamine selles, et ajutiselt okupeeritud Krimmi territooriumil on meie diversiooni- ja luuregrupid. See on täielik jama ega vasta tegelikkusele,“ rõhutas Motuzjanõk.