Streigi ja meeleavalduste organiseerijad ootavad tänavatele rohkem inimesi kui 7. septembril, kui üritustest võttis osa enam kui miljon inimest, teatab BBC News.

Kõige rängemini tabab streik transporti. Üle kogu riigi liiguvad tavapärasega võrreldes vaid pooled rongid. Häired rongiliikluses algasid juba kolmapäeva õhtul.

Ära jäävad ka pooled lennud Pariisi Orly lennuväljal. 40 protsenti lendudest on tühistatud Pariisi Charles de Gaulle’i lennuväljal ja teistel riigi lennuväljadel.

Sarkozy pensionireformi kava on juba parlamendi alamkoja läbinud. 5. oktoobril arutatakse seda parlamendi ülemkojas. Arvatavasti saab see seal selge toetuse.

Prantsusmaa pensioniiga on madalam kui paljudes teistes Euroopa riikides. Praeguste seaduste järgi võivad nii mehed kui naised pensionile minna 60-aastaselt, kui nad on maksnud sotsiaalkindlustusmaksu 40,5 aastat. Täispensioni hakatakse siiski saama 65-aastaselt.

Valitsuse väitel säästetakse pensioniea tõstmisega 2018. aastaks 62. eluaastani 70 miljardit eurot (triljon krooni). Seejuures peab olema sotsiaalkindlustusmaksu maksnud 41,5 aastat ja täispensioni hakatakse saama 67-aastaselt.

Ametiühingute ja opositsiooni hinnangul asetab see töötajatele ebaõiglase koorma, sest eriti naistel, osalise tööajaga töötajatel ja endistel töötutel on 41,5 aastat raske täis saada.