Eelmisel nädalavahetusel rakendati range, kell 18 algav komandanditund, kuid nakkusjuhtumite arv tõuseb edasi.

Koroonaviiruse teemal riigijuhte nõustava teadusnõukogu juht professor Jean-Francois Delfraissy ütles BBC teatel, et eelmine nädal oli kriitiline. Ta nõudis valitsuse kiiret tegutsemist, olles mures koroonaviiruse uute variantide leviku pärast.

Professor Delfraissy sõnul näitasid andmed, et esmakordselt Ühendkuningriigis tuvastatud uus viiruse variant moodustab 7-9% uutest juhtudest mõnes Prantsusmaa piirkonnas ja seda on raske peatada.

"Kui me ei karmista regulatsioone, satume alates märtsi keskpaigast äärmiselt keerulisse olukorda," hoiatas nõustaja telekanalile BFM antud intervjuus.

Prantsusmaa valitsus peaks kokku tulema kolmapäeval, et otsustada täiendavate meetmete vajalikkuse üle. Viiruse ohvrite arv ületas pühapäeval Prantsusmaal 73 000 piiri.

Ametnikud on seni olnud vastu veelgi karmimate piirangute rakendamisele, eelistades üleöö liikumiskeeldude süsteemi, mis võimaldab näiteks koolidel avatuks jääda. Kuid infektsioonide arv päevas tõuseb.

Prantsusmaa peaminister Jean Castex ütles varem, et olukorra edasise halvenemise korral võib piiranguid kehtestada "viivitamatult".