Reedel lõppes eriti äge kampaania ning laupäeval on poliitilised kõned ja arvamusküsitlused keelatud. Viimase uuringu kohaselt võidab Hollande ametisolevat presidenti Nicolas Sarkozyd 52 protsendiga 48 vastu, vahendab BNS.

Ifop-Fiduciali küsitluse kohaselt on Sarkozy võrreldes eelmise nädalavahetusega saanud juurde kaheksa protsendipunkti tänu erilistele jõupingutustele rahvusmeelse Marine Le Peni poolehoidjate võlumiseks.

Sarkozy on lubanud üllatuse valmistada ning Hollande on toonitanud, et miski ei ole kindel.

"Pühapäeval on kõik võimalik," möönis vasakpoolse ajalehe Liberation juhtkiri. Sarkozy-meelne Le Figaro rõhutas, et prantslastel on "ajalooline valik".

"Presidendi valimine ei ole iludusvõistlus," hoiatas Le Figaro juhtkiri, viidates ilmselt Hollande'i mainele malbe ja lõbusa lepitajana, kellel puudub ministrikogemus.

Liberation tümitas Sarkozyd, et too olevat esimeses valimisvoorus Le Peni Rahvusrinde poolt hääletanuid enda poole tõmmata üritades veel rohkem paremale kaldunud. Parempoolseid meelitades lubas Sarkozy kaitsta prantslaste väärtusi, piirada immigratsiooni ja tugevdada Prantsusmaa piire.

Prantsusmaa meretagused valdused hääletasid laupäeval, pühapäeval lähevad valima 46 miljonit valijat Mandri-Prantsusmaal.

Hollande veetis laupäeva oma elukaaslase Valerie Trierwileriga, Sarkozy oma naise Carla Bruni ja nende tütre Giuliaga.

Hollande võitis 22. aprillil esimese valimisvooru 28,63 protsendiga, Sarkozy kogus 27,18 protsenti ning mõlemad on üritanud pälvida toetuse nendelt valijailt, kelle eelistatud kandidaadid edasi ei pääsenud.

Esimeses voorus 18 protsenti kogunud Le Pen lubas hääletussedeli tühjaks jätta ja vaatlejad usuvad, et paljud järgivad tema eeskuju.

Kuid Ifop ennustab, et 55 protsenti tema toetajatest hääletab Sarkozy ja 19 protsenti Hollande'i poolt.

Samas on lubanud 84 protsenti Vasarkrinde kandidaadi Jean-Luc Melenchoni poolt hääletanutest anda oma hääle Hollande'ile. Melenchon kogus esimeses voorus 11 protsenti.

Reedel ütles Sarkozy, et heitlus tuleb pingeline ja iga hääl loeb.

Hollande palus selget võitu, et tal oleks oma vasakpoolse programmi elluviimiseks tugev mandaat.

Tagasihoidlik majanduskasv, kasvav töötus ja Euroopa Liidu nõutud kokkuhoiumeetmed töötavad sotsialistide kasuks. Paljud ei kiida heaks Sarkozy uhkeldavat stiili ja tervitavad Hollande'i lubadust olla "normaalne president".