Prantsusmaa esindajad teatasid, et strateegilised pommirünnakud võivad aset leida juba mõne tunni jooksul pärast ÜRO julgeolekunõukogu resolutsiooni vastuvõtmist. Briti ametnikud olid ettevaatlikumad ja keeldusid rünnakute algusaega ütlemast, teatab UPI.

Küsimusele, kas Pariis tahab, et sõjaline sekkumine järgneks kohe pärast ÜRO loa saamist Liibüa tsiviilisikute kaitsmiseks, vastas Prantsusmaa peaminister François Fillon: „Loomulikult.”

Suurbritannia peaminister David Cameron seevastu kavandas reedele valitsuse nõupidamise, kus arutatakse edasist tegevust.

USA president Barack Obama kohtus Valge Maja rahvuslikus julgeolekunõukogus oma kõrgemate julgeolekunõunike ja valitsuse liikmetega, et arutada edasise tegevuse võimalusi. Telefoni teel vestles Obama ka Cameroni ja Prantsusmaa presidendi Nicolas Sarkozyga.

Reede hommikul kohtuvad omavahel NATO suursaadikud, et otsustada NATO osalemine operatsioonis. Sellele võivad saada takistuseks Saksamaa mittehääletamine ÜRO julgeolekunõukogus ja võimalik Türgi vastuseis.