"Selles, et Süürias on sariini kasutatud, pole vähimatki kahtlust...laboritestide tulemused on ühemõttelised," lausus välisminister vere- ja juusteproovide tulemusi kommenteerides, vahendab BNS. "Samuti pole kahtlust, et sariini on kasutanud Süüria režiim ja selle käsilased," ütles Fabius.

Välisministri sõnul on punane joon sellega kahtlemata ületatud. "Astume on partneritega kõnelustesse, otsustamaks, mida järgmisena ette võtta. Kõik valikud on laual, nende seas sõjaline sekkumine," märkis ta. "Kuid me ei ole veel nii kaugel. Me peame keemiarelvade kasutamisele reageerima samaaegselt rahukonverentsi mitte blokeerides," lisas välisminister.

Valge Maja teatas teisipäeval, et vajab Prantsusmaa väidete kinnitamiseks rohkem tõendeid.

ÜRO komisjon, mis uurib alates 2011. aastast inimõiguste rikkumisi, lisas oma sõjakuritegusid käsitlevasse raportisse keemiarelva võimaliku kasutamise esmakordselt. "Meile on laekunud süüdistusi keemiarelva kasutamise kohta mõlemalt poolelt."

Komisjoni hinnangul on inimsusevastased kuriteod muutunud Süürias "igapäevaseks reaalsuseks" ning mõlemad pooled on korraldanud veresaunu ja kasutanud piinamist.

Raportis mainitakse konkreetselt nelja võimalikku keemiarünnakut - tänavu 19. märtsil Aleppo Khan al-Asali linnaosale ja Damaskuse lähedal asuvale Uteibah´le, 13. aprillil Aleppo Sheikh Maqsoodi linnaosale ning 29. aprillil Saraqabi linnale Süüria loodeosas.