Kolm päeva pärast Prantsuse valitsevate paremtsentristide lüüasaamist kohalikel valimistel sai Sarkozy (49) rahandusministri portfelli kõrval ka riigiministriks, millega ta tõusis Raffarini asetäitjaks.

Sarkozy saab ilmselt suuremad volitused kui tema eelkäija Francis Mer. Arvamusküsitluste põhjal on Sarkozy praegu Prantsusmaa kõige populaarsem poliitik.

Endine linnaasjade minister, Chiraci soosik Jean-Louis Borloo asub juhtima töö- ja sotsiaalministeeriumi, seistes silmitsi avalikkuse tõsise murega kõrge tööpuuduse ja sotsiaalse ebavõrdsuse üle.

Raffarin määras senise välisministri Dominique de Villepini uueks siseministriks ning sotsiaalminister Francois Fillon läks haridusministeeriumi juhiks.

Prantsuse kõigi aegade esimene naiskaitseminister Michele Alliot-Marie säilitas ametikoha nagu ka justiitsminister Dominique Perben.

Uus välisminister on Michel Barnier, endine Euroopa Komisjoni volinik regionaalpoliitika ja Euroopa Liidu institutsioonide reformimise küsimustes.

Uue valitsuse esimene istung toimub reedel, enne kui Chirac sõidab Moskvasse kõnelustele Vene presidendi Vladimir Putiniga. Prantsuse riigipea lükkas reisi sisepoliitilise olukorra tõttu ühe päeva võrra edasi.

Uues valitsuses on 43 liiget, 33 meest ja 10 naist.