Lagarde'i kunagine tehniline nõunik Egretier on öelnud, et tegutses „pojaarmastusest“ ning selleks, et kiirrongiprojekt puudutaks Edela-Prantsusmaal võimalikult väheseid inimesi, vahendab The Independent.

Nüüd on aga 15 inimest, kes on jäänud Bordeaux' ja Hispaania vahelisele raudteeliinile jalgu, esitanud kaebuse. Esmaspäeval alustati Egretier' üle juurdlust kahtlustatuna „ebaseadusliku huvi“ üles näitamises raudteeliini vastu.

Kolm aastat tagasi otsustas Prantsusmaa raudteevõrgufirma Réseau Ferré de France (RFF), et uus liin hakkab kulgema läbi Aquitaine'i regiooni Landes'i departemangus asuva Uchacq-et-Parentis' küla ning see puudutab 60 kinnisvara, sealhulgas Egretier' ema oma, kes elab Lachinoys.

Kolm kuud hiljem muutis RFF äkki meelt ja nihutas raudteeliini kolm kilomeetrit põhja poole, jättes Egretier' ema krundi puutumata, kuid puudutades 15 muud kohalikku elanikku.

Juhtum äratas Prantsusmaa õigussüsteemi tähelepanu, kui sellest kirjutati kohalikus ajalehes. Uchacq-et-Parentis' linnapea tänas proua Egretier'd avalikult selle eest, et ta on „meie Pariisi haru“.

Prantsusmaa uuriv kohtunik Renaud van Ruymbeke, kes spetsialiseerub finantskorruptsiooni süüdistustele, usub, et Egretier' üle võib algatada kohtuasja riigiametniku positsiooni kasutamise pärast isikliku kasu saamiseks. RFF-iga seotud küsimused olid otseselt tollase rahandusministri Lagarde'i vastutusalas.

Egretier'd kahtlustatakse transpordiministrile kaebamises ja RFF-i juhiga kontakteerumises, kes korraldas kohtumise raudteeliini teemal, mille tulemusena raudteeliini nihutati. Kui Egretier osutub süüdi olevaks, võib teda oodata viieaastane vanglakaristus ja trahv kuni 75 000 eurot.