Liibanoni endine koloniaalvõim Prantsusmaa oli üks võtmeriikidest, kes surus läbi ÜRO julgeolekunõukogus vastu võetud vaherahuplaani Liibanonis tegutseva Hezbollah terrorigrupi ja Iisraeli vahel, teatab Fox News.

Pariis lubas algselt võtta enda kanda ka juhtrolli 15 000 mehelise sinikiivrite üksuse moodustamisel, kuid veel mõne päeva eest polnud valmis saatma rohkem, kui 200 meest. Prantsusmaa sattus piinlikku olukorda peale seda, kui Itaalia vasakpoolne valitsus teatas 3000 sõduri saatmisest Liibanoni. Vaatlejate sõnul oli Prantsuse valitsuse kannapööre tingitud just vajadusest nägu päästa.

President Chirac teatas teleesinemises, et langetas otsuse peale seda, kui sai tagatised, mis võimaldavad “vabalt liikuda ja tegutseda, kui ollakse silmitsi võimaliku vaenuliku olukorraga.”

Chiraci sõnul jääb käsuliin lihtsaks ja selgeks. Poole aasta pärast vaatab Prantsusmaa üle oma vägede suuruse Liibanonis.

Prantsuse president Jacques Chirac teatas neljapäeval, et riik saadab Lõuna-Liibanoni puhvertsoooni 2000 sõdurit, sõdurid võivad teele asuda juba lähipäevil.