Dokumentaalfilmide tegijana tuntuks saanud Hulot oli sunnitud end kaitsma tema sõnul „absurdse” kriitika eest pärast seda, kui üksikasjad tema sõidukite kollektsiooni kohta nädalavahetusel avalikuks tulid, vahendab The Local.

Selgus, et Hulot, kelle varanduse suurus on 7,3 miljonit eurot, mille ta on enese sõnul kogunud teletööga, on üks 11 miljonärist ministrist Prantsusmaal.

See fakt on ainult valanud õli tulle president Emmanuel Macroni kriitikutele, kes peavad teda rikaste presidendiks.

Hulot’ puhul ei kutsunud aga kriitikat esile mitte tema rikkus, vaid suur sõidukipark, mille väärtus kokku on 105 000 eurot.

Hulot’ sõidukite hulgas on 20-aastane Land Rover, 30-aastane Citroën 2CV ja Volkswageni väikebuss. Lisaks sellele kuuluvad Hulot’le tema naise isiklik auto, sõiduk hobuste vedamiseks, mida ta hoiab Bretagne’is, mootorratas BMW ja väike mootorpaat. Veel on Hulot’l BMW elektriauto.

Hulot väidab, et tema maavaldustes Korsikal asuvat Land Roverit ei kasuta ta kunagi, Volkswageni buss on perepuhkuste jaoks ja Citroën on ta tütre auto.

Minister väidab, et sõidab 95 protsenti ajast elektrisõidukite ja autodega, mis antakse talle kasutada visiitide ajal.

„Läbipaistvusele jah, vuajerismile ja juuksekarva lõhkiajamisele ei,” kommenteeris Hulot.

Prantsusmaa kõige rikkama ministri kroon läks aga tööminister Muriel Pénicaud’le, kelle varade suurus on 7,5 miljonit eurot. Teiste miljonäride hulgas on kultuuriminister Françoise Nyssen, relvajõudude minister Florence Parly ja terviseminister Agnès Buzyn.

Eelarveminister Gérald Darmanin deklareeris aga vaid 48 000 euro suuruse varanduse.