Tegemist on Euroopa poliitiku kohta ootamatult otsekohese ütlemisega, mille eesmärk on ilmselt suurendada survet Teheranile, teatab Fox News.

Iraani pealäbirääkija tuumaküsimustes lükkas Prantsuse süüdistuse kohe tagasi, öeldes, et Iraanil pole soovi hankida tuumapommi.

„Mingit tsiviiltuumaprogrammi ei ole võimalik Iraani tuumaprogrammis selgitada. Tegu on salajase sõjalise tuumaprogrammiga,“ teatas Douste-Blazy prantsuse telekanalile France-2. „Rahvusvaheline kogukond peab saatma väga kindla sõnumi, öeldes iraanlastele, et tuleb naasta mõistuse juurde ja peatada kogu tuumategevus, nii uraani rikastamine kui töötlemine, aga nad ei kuula meid,“ ütles minister.

ÜRO tuumajärelvalveagentuur IAEA saatis Iraani tuumaküsimuse 4. veebruaril ÜRO julgeolekunõukogusse. Iraan jätkab hetkel uraani rikastamist, tegevus on vajalik tuumalõhkepea loomiseks.

USA välisminister Condoleezza Rice ütles, et USA üritab leida peent tasakaalu Iraani-vastaste sanktsioonide nõudmisel. Rice’i sõnul kasutab Ameerika rahvusvahelist survet Iraanile, samas üritab riigis tugevadada demokraatlikke jõudusid, kes kutsuks seesmiselt esile poliitika muutuse.