Uurimine algatati pärast seda, kui Arafati perekond pöördus juulis Prantsusmaal kohtu poole seoses väidetega, et Palestiina liider suri polooniumimürgitusse, vahendab BNS. Arafati lesk Suha ja tütar Zawra esitasid mõrvakaebuse 31. juulil Pariisi eeslinnas Nanterre´is.

Arafat suri 2004. aastal Pariisi lähistel sõjaväehaiglas.

Väited Nobeli rahupreemia laureaadi mürgitamisest kerkisid taas pinnale juulis, kui uudistekanali Al-Jazeera palgatud eksperdid teatasid, et leidsid Arafati isiklikel asjadel kõrge polooniumitaseme. Ülimürgist polooniumi leidub haruharva väljaspool sõjalisi ja teadusobjekte, sama ainega mürgitati 2006. aastal Kremlit kritiseerinud endine Vene spioon Aleksandr Litvinenko.

Suha Arafat on öelnud, et toetab oma abikaasa säilmete ekshumeerimist Ram Allah´ mausoleumist. Lausanne´i ülikoolihaigla radioloogialabori teatel on nad saanud Suha Arafatilt loa säilmete analüüsimiseks.

Arafati surma ajal väitsid Palestiina ametiisikud, et ta langes Iisraeli mürgitamise ohvriks, kuid 2005. aastal korraldatud Palestiina uurimine välistas nii mürgitamise, vähi kui ka aidsi.