Valls, keda Prantsusmaal tuntakse kui riigi „võmmi number üks“, andis teadetekohaselt politseile isikliku käsu näidata üles nulltolerantsi kodutute vastu Bastille' väljaku ümbruse trendikas piirkonnas, kus ta elab, vahendab Daily Telegraph.

Aastaid on Pariisi kodutud külastanud tihti Rue de la Roquette'i Bastille' ooperi lähedal ja kiviviske kaugusel Vallside residentsist. Piirkond on ka turismimagnet ning meelitab ligi noori pariislasi, kes veedavad igal õhtul aega sealsetes lugematutes baarides ja odavates restoranides.

Prantsuse satiirilise ja uuriva nädalalehe Le Canard Enchaîné teatel vastati eluheidikutele, kes küsisid, mis on politsei äkilise agaruse taga, et seda tehakse siseministri käsul.

Lehe teatel andis 50-aastane Valls käsu puhastuse läbiviimiseks oma glamuurse naise, 46-aastase Anne Gravoini soovil. Naine on klassikaline viiuldaja, kes esineb tihti koos rokkstaar Johnny Hallyday ja teiste prantsuse tähtedega.

Väidetavalt kurtis Gravoin mehele, et teda tülitas purjus kodutu, kes küsis raha, kui naine käis kohalikus Franprix' supermarketis ostudel.

Tulemuseks oli teadetekohaselt sinises vormiriietuses politseinike äkiline massiline saabumine ülalmainitud kaubanduskeskuse juurde ning nulltolerants kodutute ja mustlaste viibimise suhtes selle läheduses.

Valls ütles kolmapäeval, et eitab kategooriliselt käsu andmist politsei puhastusoperatsiooniks ning nimetas väiteid alusetuteks.

Pariisi politsei peakorterist öeldi, et agressiivsem lähenemine oli vastus kohalike parempoolsete poliitikute kaebustele ja elanike petitsioonidele, mis nõudsid tegutsemist.

Kohalik politsei ütles aga teadete järgi, et ministriproual oli asjas oma osa mängida. „See tuleb sellest, et madame Vallsi šokeerisid väga naised, kes kerjasid koos lastega raha. See oli inimlik reaktsioon,“ ütles üks politseinik Le Canard'ile.

Augustis tekitas Gravoin skandaali, pilgates peaminister Jean-Marc Ayrault' abikaasat Brigitte'i: "Peab ütlema, et muusik on natuke glamuursem kui proua Ayrault, saksa keele õpetaja Nantes'i äärelinnadest!“

Räägitakse, et Gravoini nähakse tihti koos Prantsusmaa esileedi Valérie Trierweileriga, kui nad käivad valimas kleite ja kostüüme Pariisi tippmoeärides.