Nädalakirja Charlie Hebdo toimetaja Stéphane Charbonnier kinnitas, et "Muhamedi elu" pealkirja kandva uue raamatu koostamisel on tehtud põhjalikku eeltööd ning selle eesmärk on hariduslik. Koomiksi koostaja on Prantsuse-Tuneesia sotsioloog, vahendab BNS.

"See on islami heakskiiduga biograafia, sest selle toimetajad on moslemid," ütles eelmisel nädalal Charbonnier.

Ta lisas, et ka kõige üllamad moslemid ei leia raamatust midagi kohatut.

Charlie Hebdo on varem moslemeid raevu ajanud prohvet Muhamedi töganud karikatuuridega.

Charbonnier' sõnul tekkis tal koomiksi idee 2006. aastal pärast seda, kui üks Taani ajaleht avaldas Muhamedist karikatuurid, mis vallandas mitmel pool islamimaailmas vägivaldseid meeleavaldusi.

"Enne mõne tegelase üle naermist oleks parem teda tundma õppida. Kui me Jeesuse elu kohta teame palju, siis Muhamedi kohta ei tea me midagi," ütles ta.

Kolmapäeval ei ole kuus eurot maksvale koomiksile veel olulist vastukaja tulnud, kuid esmaspäeval nimetas Türgi peaministri Recep Tayyip Erdoğani kõrge poliitnõunik selle avaldamist sihilikuks provokatsiooniks.

Charlie Hebdo kontorisse heideti 2011. aastal süütepomm ja selle kodulehele häkiti sisse, sest ajakiri oli avaldanud mitu karikatuuri prohvet Muhamedist. Charbonnier'le on tehtud tapmisähvardusi ja ta elab politsei kaitse all.