Väidetavalt on tegemist suurima rahvusvahelise kohtumisega, mis on kunagi Prantsusmaal toimunud. Sellel osaleb 8500 delegaati ja ajakirjanikku, kes veedavad Cannes'is kokku 35 000 hotelliööd, vahendab The Local.

Cannes'i kuulus kaldaäärne Croisette on suletud kõigile peale delegaatide ja kohalike elanike, kellele antakse eriload. Kõrvalistele isikutele on suletud ka osa kesklinnast.

Mujalt Prantsusmaalt tuuakse kohale umbes 12 000 julgeolekujõudude ja politsei töötajat. Osades koolides on õppetöö algus edasi lükatud tippkohtumise lõppemiseni.

Politsei teatel on majakatustel snaiprid, kes jälgivad tänavaid, mida mööda riigijuhid liiguvad.

30 kilomeetri kaugusel Cannes'ist Nice'is tegeleb 2500 lisapolitseinikku globaliseerimisvastastega, kes loodavad, et kokku tuleb 10 000 meeleavaldajat.

Kõiki, keda arvatakse olevat seotud niinimatatud Musta Plokiga, ootab kohe arreteerimine, kui politsei nad tabab ükskõik, kus kogu regioonis.

Neljapäeval kavatsetakse meelt avaldada Monacos, et tähistada maksuparadiiside lõppu, mis kuulutati välja 2009. aasta G20 kohtumisel Londonis.

Anarhistlikud liikumised kavatsevad korraldada meeleavaldusi igal pool mujal Prantsusmaal, sest kõik korravalvurid on Cannes'i ja Nice'i koondatud.