Mitte miskit ei jäeta debati ajal juhuse hooleks. Tingimused, millistel kaks võitluskukke teineteist verbaalselt ründama hakkavad, on pikkade ja intensiivsete läbirääkimiste käigus paika pandud. Mõlemal kandidaadil on oma režissöör, kes jälgib tähelepanelikult, et kandidaat jääks pildile austusväärsel ja neutraalsel viisil. Kui ühel kandidaadil on sõna, et tohi režii teise näitamisele ümber lülituda, et tema reaktsiooni näidata, vahendab De Volkskrant.

Sarkozy ja Hollande istuvad teineteisest täpselt kolme meetri kaugusel ning igasugune kehaline kontakt on keelatud. Temperatuur on määratud olema meeldiv 19,2 kraadi, aga juhul kui presidendikandidaadil ähvardab sellest hoolimata ülahuulele higi tekkida, on tal olemas isiklik kontrollpult, mille abil saab reguleerida väga kohalikku temperatuuri.

Kandidaatide väljanägemine on samuti tähtis. Toolid on seatud nii, et mõlemad kandidaadid oleksid ühepikkused – nii kaob 1,65 meetrit pika Sarkozy kehaline puudus. Praeguse presidendi soov on ka, et teda ei näidataks profiilis.

Hollande omalt poolt on nõudnud, et teda ei näidataks ülevalt. Ta on nimelt kiilanev. Samuti on hoolitsetud selle eest, et tema prilliklaasidelt poleks näha peegeldusi. Kaamerad ei tohi kandidaatidele sisse zuumida, veelgi enam, kaamerad ei tohi üldse liikuda.

Kõigel sellel on selgelt negatiivne külg. Kandidaatidel pole praktiliselt mingit võimalust improviseerida ning saatejuhid ei tohi vahele segada, kui nende küsimust eiratakse või kui jutt liiga paljusõnaliseks läheb.

Debatt kestab umbes 2,5 tundi. Oodatakse, et seda vaatab 20 miljonit prantslast.