Nimetades rühmitust "erakordselt ohtlikuks", ütles Molins, et 12 kahtlusalust hoitakse enne süüdistuste esitamist tavalise nelja päeva asemel kinni maksimaalselt lubatud viis päeva, vahendab BNS.

"Meil on ilmselgelt ja objektiivselt võttes tegu erakordselt ohtliku terroristide rakukesega," ütles Molins avalduses ja lisas, et on vaja "vältida terrorirünnaku ohtu Prantsusmaal".

Prokuröri sõnul leidis politsei öösel Pariisi äärelinnas Torcys tehtud läbiotsimiste käigus materjale, mis on "kasulikud pommide valmistamiseks". Torcys peeti laupäeval kinni kaks kahtlusalust.

Politsei leidis näiteks kaaliumnitraati, väävlit, salpeetrit, kiirkeetli ja esitulede pirnid - "kõik tooted ja vahendid, mis on kasulikud isevalmistatud lõhkeseadeldiste tegemiseks," ütles Molins.

Lisaks leiti üks haavlipüss ja käsirelv.

Kahtlusalused peeti nädalavahetusel kinni seoses kahtlusega, et nad on seotud eelmisel kuul juudi toidupoele korraldatud granaadirünnakus ja kavandasid teisi antisemiitlikke rünnakuid.

Kinnipeetute arvatav juht, 33-aastane Jérémie Louis-Sidney lasti laupäeval tema kodus Strasbourg'is maha, kui ta avas tule teda vahistama tulnud korrakaitsjate pihta.