Rahvusassamblees kogus missiooni pikendamine 428 poolt- ja 14 vastuhäält. Saadikud jagasid seisukohta, et vastuväidetest hoolimata ei tule Prantsuse vägede äratoomine KAV-ist kõne alla, vahendab BNS.

Detsembris alanud operatsiooni Sangaris senine mandaat lõppenuks aprillis.

Välisminister Laurent Fabius ütles hääletuse eel, et kui Prantsusmaa poleks oma vägesid KAV-i saatnud, oleks riigis puhkenud genotsiid.

"Meil oli õigus sekkuda," kinnitas Fabius usutluses telekanalile France 2. "Me tegime seda koos Aafrika Liidu rahujõududega ja nüüd tulevad meile appi ka eurooplased."

Prantsuse rahujõudude arv peaks kasvama praeguselt 1600-lt 2000-le, Aafrika Liidul on KAV-is 6000 sõdurit.

Sangarise ülem kindral Francisco Soriano kinnitas esmaspäeval, et Prantsusmaa sekkumine on aidanud tugevdada KAV-is julgeolekuolukorda ning eitas etnilise puhastuse toimumist riigis.

Opositsiooni hinnangul pole Prantsuse missioon suutnud olukorda KAV-is kuigivõrd parandada.

"Midagi pole lahendatud," ütles eelmise riigipea Nicolas Sarkozy UMP-i erakonna saadik Éric Woerth. "Oleme hoidnud ära veresauna, kuid endiselt pole riiklikke institutsioone, kohtuvõimu, politseid ega koole."

ÜRO põgenikeagentuur hoiatas teisipäeval, et KAV-i loode- ja edelaosas on piiramisrõngas 15 000 inimest.

Konflikt sai alguse sellest, et islamiusku Séléka mässulised kukutasid 2013. aasta märtsis senise presidendi François Bozizé'i ja sundisid ta maalt lahkuma. Uus president Michel Djotodia ei suutnud aga ohjeldada tema võimuletuleku taga olevaid islamimässulisi ja kristlaste omakaitserühmitusi. Djotodia lahkus ametist jaanuaris.